TEB İnternet Bankacılığı İlk Giriş Şifesi Nasıl Alınır

İnternet bankacılığı hizmetlerinden faydalanmak isteyen TEB müşterileri basit birkaç prosedürü yerine getirmesinin ardından bunu rahatlıkla yapabilmektedir. TEB’in internet bankacılığı uygulamasına verilen isim CEPTETEB olsa da yalnızca CEPTETEB müşterileri değil TEB müşterileri de internet bankacılığı ve mobil bankacılık hizmetleri konusunda bu aplikasyonu kullanabilir. Bu açıdan TEB internet bankacılığı ilk giriş şifresi nasıl alınır, nelere dikkat edilmelidir ve türevi konulara daha önce hiç TEB internet bankacılığı uygulamasını kullanmamış bir kişiyi baz alarak değinmek yararlı olacaktır.

TEB İnternet Şube

TEB’in internet bankacılığı uygulaması CEPTETEB ile temel bankacılık işlemleri daha kısa süre içerisinde gerçekleştirmek başta olmak üzere çeşitli avantajlardan yararlanmak isteyen tüketicilerin ilk yapması gereken şey girişi mümkün kılabilmek için bir şifre almaktır. Daha önce internet bankacılığı şifresi almadıysanız yapmanız gereken tek şey TEB’in internet sitesini ya da çağrı merkezini kullanmaktır.

teb internet bankaciligi sifresi
teb internet bankaciligi ilk sifre nasil alinir

TEB İnternet Şubesi İlk Şifre Nasıl Alınır?

Daha önce internet bankacılığı şifresi almayan TEB müşterileri öncelikle TEB’in internet sitesine giriş yapmalıdır. Sırasıyla Sizin için > CEPTETEB > İnternet Şubesi > CEPTETEB İnternet Şubesi adımlarını takip eden müşterilerin yapması gereken son işlem Şifre Alın butonuna tıklamaktır. Bu butona tıkladıktan sonra açılacak yeni sayfada şifre almak için gerekli prosedürleri yerine getirebileceksiniz.

Anında Parola İşlemi

Şifre alın tuşlamasını yaptıktan sonra açılacak anında parola işlemi sayfasında sırasıyla şu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekecektir:

  1. Kredi kartı ya da banka kartından hangisiyle doğrulama işlemlerinin yapılacağı seçilir ve devam butonuna tıklanır, eğer kartınız yoksa internetten şifre edinebilmek için öncelikle kart edinmeniz gerekmektedir.
  2. İşlemin ikinci adımında ilk adımda seçtiğiniz kartın 16 haneli numarası vb. bilgileri istenir ve sizin hesap sahibi olduğunuzun doğrulanması gerekir. Bu doğrulamaları yaptıktan sonra devam diyebilirsiniz.
  3. İşlemin üçüncü adımında hesap sahibine ilişkin çeşitli detay bilgiler sorulacaktır. Bu bilgiler yalnızca hesap sahibinin bilebileceği nüfus cüzdanı ve gizli soru gibi çeşitli ayrıntılı bilgilerdir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra devam butonuna tıklayabilirsiniz.
  4. İşlemin dördüncü adımında hesap sahibinin tanımlı cep telefonu numarasına gönderilen SMS’in içerisinde yer alan doğrulama kodunun sayfadaki kutuya girilmesi ve doğrulamanın yapılması istenir. Bu işlemi de yaptıktan sonra cep telefonunuza gelen şifre ile internet bankacılığı uygulamasına giriş yapabilirsiniz.

Otomatik olarak oluşturulan şifreyle internet bankacılığı uygulamasına giriş yaptıktan sonra şifrenizi kalıcı ve kolay tahmin edilemeyecek yeni bir şifreyle değiştirmeniz istenecektir. Yani anında parola işlemi sayesinde edindiğiniz şifre kalıcı şifreniz olmayacak, sadece ilk girişinizi yapmanızı sağlayacaktır.

Telefon Bankacılığı

CEPTETEB internet bankacılığı uygulaması şifresi edinmek için kullanabileceğiniz hizmet kanallarından birisi de 0850 200 06 66 numaralı TEB çağrı merkezidir. Çağrı merkezini arayan tüketiciler müşteri temsilcisine bağlanmasına gerek kalmadan şifre işlemleri menüsünün altında yer alan internet bankacılığı şifre işlemleri kısmından telefonunun rakamları yardımıyla yapacağı birkaç güvenlik teyidinin ardından şifresini edinebilmektedir. Buradan edinilecek şifre de tek kullanımlıktır ve ilk girişin yapılmasını sağladıktan sonra kalıcı ve yeni bir şifreyle değiştirilmesi gerekecektir.

Ayrıca platformumuz içerisinden TEB 15 Bin TL Online İhtiyaç Kredisi Başvurusu ile ilgili ayrıntılara kısa sürede https://internetbankaciligi.tv/teb-kredi-basvurusu/ adresinden bakabilirsiniz.