Memur Anneye Yarım Gün Çalışma Hakkı

İş hayatı içerisinde yer alan kadınlar için yeni bir düzenleme daha geliyor. Memur olarak çalışan kadınlar doğum yaptıktan sonra isterlerse yarım gün çalışabilme hakkında sahip oldular. Yarım gün çalışarak tam maaş alabileceklerdir. Bu hakları kanun ile de korunmuştur. Bundan yararlanabilmeleri için doğum yapmaları gerekmektedir. Ayrıca ortaya atılan yeni bir proje daha çalışan anne adaylarını heyecanlandırdı. Yarım gün çalışan memur anne adayının tazminat hesaplamasında kesinti olmayacak.

Yarım Gün Çalışmadan Kıdem Tazminatı Memur Anneye Geliyor

İlgili kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Doğum yapan kadın çocuğunun okul çağına gelene kadar yarım gün çalışma hakkına sahip olabilmektedir. Bu sayede hem çocuğu ile ilgilenebilecek hem de çalışmasını devam ettirebilecektir.

İstihdam Açısından Önem Taşıyor

Memur anne bu sayede iş hayatından kopmayacak ve işsizlik oranında büyüme olmayacaktır. Bu kanun kapsamında bu haktan tüm doğum yapan kadınlar yararlanabilecektir. Ayrıca kıdem tazminatı konusunda da çalışmalar yapan devlet kesinti olmadan haklarını alabilmelerini sağlayacaktır. Kıdem tazminatı konusunda çalışmalar yürütülmekte olup yeni çıkan kıdem tazminatı konusunda herkesin bir gün bile çalışma hakkını alabilmesi öngörülüyor. Özel sektör içinde geçerli olan bu sistem işçiye birçok hakkı da beraberinde getirmektedir.

Çalışan Anneyi Neler Bekliyor

Çalışan anne çocuğunun doğmasından sonra işten çıkmak zorunda kalabiliyordu. Ya da işveren annenin ayrılma süresini fesih nedeni olarak görebiliyordu. Yeni iş kanunu kapsamında annenin tüm haklarını koruma altına alınmıştır. Bu sayede kadın çalışma hayatı içerisinde kendine kanun içerisinde yer bulmuştur. Ayrıca hakları da koruma altına alınmıştır.

Çalışan anne çocuğunun okul çağına kadar yarım gün çalışabilecektir. İşveren de bunu kabul etmek zorundadır. Eğer kabul etmez ise kanunda belirtilen yaptırımlar uygulanmaktadır. Anne adayı bunu önceden işverene bildirmek zorundadır.

Memur Anneye Yarım Gün Çalışma Hakkı

Bildirim yazılı olarak yapılacaktır. İşveren isterse bu açığı elaman alarak kapatabilmekte ve anneyi işten çıkaramamaktadır. Bu yasal zorunluluklar kapsamı içerisinde çalışma hayatı daha korunaklı bir hale gelmektedir. Anne adaylarının haklarından tamamen yararlanması da kanunla korunmuştur.