Yapı Kredi İnternet Bankacılığı EFT İşlem Ücreti EFT Saatleri

İnternet bankacılığı teknolojisinin giderek geliştiği ve her geçen gün müşteri ihtiyaçlarının daha basit şekilde karşılandığı günümüzde çeşitli bürokratik sebeplerle bazı kısıtlarla karşılaşılması mümkündür. Günlük EFT limiti, en son işlem yapılabilecek saat ve türevi bazı kısıtların olması EFT ile ilgili kanuni düzenlemelerde devlet kurumlarına da yer verilmesi ve bu devlet kurumlarının da mesaiye tabii olarak çalışması. Bu kapsamda her banka farklı bir protokol izlediği için EFT saatlerini ve limitlerini bazı üst ve alt sınırları aşmamak kaydıyla değiştirebiliyor. Dolayısıyla Yapı Kredi internet bankacılığı EFT işlem ücreti, saatleri ve limitleri hakkında bazı detaylara değinmek yararlı olabilir.

Yapı Kredi Bireysel Müşteri EFT Limitleri ve Saatleri

Yapı Kredi bireysel müşterisi tüketiciler gün içerisinde 16:45’e kadar en fazla 300 bin TL, 16:45 ile 17:20 arasında en fazla 50 bin TL olmak üzere EFT yapabilir. Bu EFT limitini artırmak ya da azaltmak mümkündür, EFT limitini değiştirmek isterseniz en yakın Yapı Kredi şubesine giderek ya da 0850 222 04 44 numaralı Yapı Kredi çağrı merkezini arayarak limit artırım talebinizi iletmek.

EFT yapmak isteyen Yapı Kredi müşterileri, söz konusu EFT’nin aynı gün içerisinde karşı banka hesabına gitmesini istiyorsa 09:00 ile 17:20 arasında EFT yapabilir. 16:00 ile 17:20 arasında yapılan EFT işlemi geç EFT olarak tanımlanacak, standart olandan daha fazla masraf alınacaktır. Dolayısıyla EFT’yi 16:00 sonrasına bırakmamak karlı olabilir.

yapi kredi internet bankaciligi eft saati
yapi kredi internet bankaciligi eft ucreti

Yapı Kredi Kurumsal Müşteri EFT Limitleri ve Saatleri

Yapı Kredi kurumsal müşterileri, tipine göre 3 farklı şekildedir ve her biri farklı üst limitlere sahip olabilir. Bu kapsamda kobi, ticari ve kurumsal olarak 3’e ayrılan müşterilerin her birisi için belirlenen EFT üst limitine ayrı ayrı değinmek yararlı olacaktır.

KOBİ’ler gün içerisinde en fazla 500 bin TL, ticari müşteriler gün içerisinde en fazla 500 bin TL, kurumsal müşteri segmentindekiler ise gün içerisinde en fazla 1 milyon TL EFT yapabilir.

Müşteriler hangi segmentte yer aldığı fark etmeksizin 09:00 ile 17:20 arasında EFT yapabilir. 16:00 ile 17:20 arasında yapılan EFT geç EFT olarak tanımlanacak, 16:00’dan öncesine nazaran daha fazla masraf alınacaktır. Bu nedenle eğer mümkünse EFT emrini 16:00 sonrasına bırakmamak daha karlı olabilir.

EFT İşlem Ücretleri

EFT yapacak müşteriler, bunu hangi hizmet kanalından yaptığına bağlı olarak çok değişken masraflarla karşılaşabilir. En maliyetsiz EFT için mobil bankacılık uygulaması ya da internet bankacılığı uygulaması tercih edilmelidir.

  • Mobil bankacılık uygulaması üzerinden 200 bin TL’ye kadar yapılan EFT’ler için 5,25 TL, 200 bin TL ve üzeri EFT’ler için 50 TL masraf ödemesi yapılır.
  • İnternet bankacılığı uygulaması üzerinden 200 bin TL’ye kadar yapılan EFT’ler için 5,25 TL, 200 bin TL ve üzeri EFT’ler için 50 TL masraf ödemesi yapılması gerekir.
  • İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden geç EFT gönderilmesi halinde yani EFT’nin 16:00 sonrasında yapılması halinde 7,5 TL masraf talep edilir.

Platformumuz içerisinden Yapı Kredi Play Kredi Kartı İnceleme hakkında ayrıntılı bilgilere https://internetbankaciligi.tv/yapikredi-play-kredi-karti-inceleme/ içerisinden bakabilirsiniz.