İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Kapatma

İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemi BDDK tarafından alınan kararla 31 Aralık 2017 tarihinde otomatik olarak gerçekleşecek ve onayınız olmadan açılmayacak. Fakat siz daha önceden kapatılmasını istiyorsanız ya da İş Bankası İnternet Bankacılığına giriş yaptığınızda İnternet alışverişine açma istemeden onay verdiyseniz aşağıdaki işlemleri yaparak kredi kartınızı İnternet alışverişine kapatabilirsiniz.

Kredi kartı bilgilerinizin şu ana kadar çalınmadıysa ya da kartınız kopyalanmadı ise kendinizi şanslı görebilirsiniz. Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştirerek insanları mağdur durumda bırakmaya devam ediyorlar. Kredi kartı bilgilerinizin çalınarak İnternet üzerinden alışveriş yapılmasının önüne geçmek istiyorsanız kredi kartınızı İnternet alışverişine kapatarak bunun önüne geçebilirsiniz.

İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemini yapmadan önce bilmeniz gerekiyor ki bu işlemi yaptıktan sonra kredi kartınız, yurt içi ve yurt dışı tüm alışverişlere otomatik olarak kapalı duruma gelecektir.

İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemini üç farklı yöntemle yapabilirsiniz.

1-İnternet Bankacılığı Üzerinden İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Kapatma

İnternet bankacılığı bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan menüden “Kartlarım” menüsünün üzerine gelin sağa doğru açılan menüden de “Kart Ayarlarım” seçeneğinin üzerine gelin ve sağa doğru açılan menüden “Alışveriş Tercihlerim” seçeneğine tıklayın.

Açılan “Alışveriş Tercihlerim” ekranında “Kartlarım” seçeneğinin altından İnternet alışverişine kapatmak istediğiniz kartınızı seçin ve alt tarafta yer alan “Yurt İçi” ve “Yurt Dışı” seçeneklerinin yanlarında bulunan butonlara tıklayarak gri renge dönüştürün.  Bu işlemin sonucunda İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

İş Bankası kredi kartını İnternet Alışverişine Kapatma İşlemi

2 – Maksimum Mobil Uygulaması Üzerinden İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Kapatma

İş Bankası kredi kartınızı Maksimum mobil uygulaması üzerinden de İnternet alışverişlerine kapatabilirsiniz.

Maksimum Mobil uygulamasına giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan açılı menüye tıklayın ve “Kartlarım” seçeneğine tıklayın.  Açılan ekranda İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemini yapmak istediğiniz kartın üzerine tıklayın.

Kart bilgilerinizi yazdığı ekran karşınıza gelecektir burada sağ üst köşede yer alan çark şeklindeki butona yani “Kart Ayarları” butonuna tıklayın. Karşınıza gelen ekranda ikinci sırada yer alan “Kart Ayarları Yönetimi” seçeneğine tıklayın.

“Kart Ayarları Yönetimi” ekranında karşınıza gelen seçeneklerden “Yurt dışı İnternetten Alışveriş İşlemlerine Açmak/Kapatmak” ve “Yurt içi  İnternetten Alışveriş İşlemlerine Açmak/Kapatmak” seçeneklerinin sağ taraflarındaki butonlara tıklayarak pasif duruma getirin. Ayrıca bu ekranda yer alan “Yurt Dışı Tüm İşlemlere Açmak/Kapatmak” seçeneği üzerinden kartınızı Yurt dışı üzerinden yapılacak tüm işlemler için kapalı duruma getirebilirsiniz.

İş Bankası kredi kartını Maksimum Mobil üzerinden İnternet Alışverişine Kapatma İşlemi

3 – İşCep Uygulaması Üzerinden İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Kapatma

Kredi kartınızı İnternet Alışverişine kapatmak için İşCep uygulamasını kullanabilirsiniz.

İşCep uygulamasına giriş yaptıktan sonra üst kısımda yer alan seçeneklerden “Kartlarım” seçeneğine tıklayın. Açılan seçeneklerden “Kart Ayarlarım” menüsüne giriş yapın.  Kart ayarlarım penceresinde karşınıza “Yurt İçi” ve “Yurt Dışı” olarak seçenekler gelecektir. Her iki seçeneği de yanlarındaki butona tıklayarak İş Bankası kredi kartı İnternet alışverişine kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İş Bankası İnternet Alışverişine Kapanan Kartlar

İş Bankası İnternet alışverişine 31 Aralık 2017’de kapanan kredi kartları ve bankamatik kartları aşağıdaki gibidir.

  • İlk İmza
  • İş’te Üniversiteli
  • Troy Bankamatik Kartı
  • Satranç Bankamatik Kartı
  • Kartal Bankamatik Kartı
  • Maximum Kart
  • Maximum Gold Kart
  • Maximum Premier Kart
  • Maximum Gold Kart
  • Maximum Platinum Kart
  • Maximum TEMA Kart
  • Makro Maximum Kart
  • Maximiles
  • Maximiles Select
  • MercedesCard