TEB İnternet Bankacılığından Havale EFT Nasıl Yapılır

İnternet bankacılığı hizmetlerinden faydalanarak EFT ve havale gibi temel bankacılık işlemlerini yapmak isteyen TEB müşterileri, CEPTETEB ismiyle geliştirilen internet bankacılığı uygulaması yardımıyla bu isteğini yerine getirebilir. Kısa süren üyelik prosedürünün ardından kullanmaya başlayabileceğiniz CEPTETEB internet bankacılığı uygulaması sayesinde sadece EFT ve havale gibi para transferleri işlemlerini değil, aynı zamanda bankayla ilgili ihtiyaç duyabileceğiniz onlarca farklı işlemi rahatlıkla yerine getirebilirsiniz. Bu kapsamda TEB internet bankacılığından havale, EFT nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir ve türevi konulara değinilmesi yararlı olacaktır.

TEB İnternet Bankacılığı Havale ve EFT

TEB’de var olan vadesiz mevduat hesaplarınıza ek olarak kullandığınız kredi kartlarından da EFT ya da havale yapabilirsiniz. EFT hizmetinden hafta içi, iş günlerinde 09:00 ile 17:15 saatleri arasında yararlanabilen tüketiciler havale için herhangi bir saat sınırlandırmasına tabii olmaksızın dilediği zaman aksiyon alabilir.

Anında gerçekleştirilecek işleme ek olarak ileri tarihli emir de verebilen tüketiciler bu sayede verdiği emir kapsamında gelecek için de işlem yapabilir. Bu hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin yapması gereken tek şey para transferini gerçekleştirdiği ekranda yer alan tarih kısmında işlemin gerçekleştirileceği gün olarak ileri bir tarihi seçmek. İleri bir tarih seçip onay verdikten sonra para transferi ilgili günün ilk mesai saatlerinde yapılacaktır.

CEPTETEB İnternet Bankacılığı Hesabı Açma

Eğer daha önceden bir internet bankacılığı hesabı açmadıysanız, bu ilk kullanımınız olacaksa internet bankacılığı hizmetinden faydalanabilmek için öncelikle giriş yapabilmenizi mümkün kılacak bir şifre edinmeniz gerekir. İnternet bankacılığı şifresini edinmek isteyen tüketicilerin yapması gereken tek şey TEB’in internet sitesine girdikten sonra sırasıyla Sizin için > Günlük İşlemler > Para Transferleri > Havale/EFT adımlarını takip etmektir.

Bu adımları takip ettikten sonra karşınıza çıkan sayfada yer alan Şifre Alın butonuna tıklamanız halinde şifre almanızı mümkün kılacak araca yönlendirileceksiniz.

Anında parola sayfasına giriş yaptığınızda sizi 4 aşamalı bir işlem bekliyor olacak. İlk adımda internet bankacılığı şifresi almak için vermeniz gereken güvenlik teyidini kredi ya da banka kartlarınızdan hangisiyle vereceğinizi seçmeniz gerekiyor. Bu seçimi yaptıktan sonra işlemin bir sonraki adımında bu karta ilişkin çeşitli bilgileri doldurmanız ve karta sahip olduğunuzu doğrulamanız gerekiyor.

Bu doğrulamayı yaptıktan sonra işlemin üçüncü adımında hesap sahibi olduğunuzu doğrulamak için çeşitli kişisel bilgilerinizi girmeniz ve devam butonuna basmanız gerekli.

İşlemin son adımına geldiğinizde hesap bilgilerinize tanımlı cep telefonu numarasına iletilen güvenlik SMS’inin içerisinde yer alan doğrulama kodunu girmeniz ve onay vererek işlemi tamamlamanız şart. Bu süreci tamamladıktan sonra TEB tarafından internet bankacılığına giriş yapmanızı mümkün kılacak, tek seferlik bir şifre üretilecektir.

Bu tek seferlik şifreyle internet bankacılığı uygulamasına girdiğinizde sizi bir kutu karşılayacak. Bu kutu yardımıyla gelecekte kullanacağınız kalıcı internet bankacılığı şifrenizi oluşturabilir, internet bankacılığı hizmet kanalını aktif hale getirebilirsiniz.

teb internet bankaciligi eft
teb internet bankaciligi eft nasil yapilir

TEB Havale ve EFT Nasıl Yapılır?

Havale veya EFT yapmak isteyen TEB müşterileri internet veya mobil bankacılık uygulamasına giriş yaptıktan sonra para transferleri sekmesinin altında yer alan havale ya da EFT bağlantılarından herhangi birisine tıklayarak işlemi gerçekleştireceği sayfaya yönlenebilir.

Yönleneceğiniz sayfada EFT işlemi yapacaksanız para transferinin gerçekleştirileceği kişinin IBAN, isim ve soyismi, havale gerçekleştirecekseniz para transferi gerçekleştirilecek kişinin adı-soyadı, hesap numarası, şube kodu ve hesap ek numarası istenecektir.

Bu bilgileri girip, ne kadar transfer yapacağınızı seçtikten sonra  onay vererek ödemeyi gerçekleştirebilirsiniz.

Konuyla bağlantılı CEPTETEB İnternet Bankacılığı Şifre Değiştirme İşlemi hakkında ayrıntılı bilgiler için https://internetbankaciligi.tv/cepteteb-sifre-degistirme-islemi/ linkinde yer alan yazımızı inceleyebilirsiniz.