Şekerbank İnternet Bankacılığı Şifresini Değiştirme Yöntemi

Her geçen gün kullanımı artan internet ve mobil bankacılık uygulamaları tüketicilerin daha az şubeye gitmesi ve zahmetsizce temel bankacılık işlemlerinden faydalanabilmeleri nedeniyle teşvik edilmektedir. Maliyetlerin düşmesi kaynaklı bankaların daha ucuza ürün satması anlamı da taşıyan internet ve mobil bankacılığı uygulamalarına girişte yaşanan problemler için de yerinde destek hizmeti kapsamında şubeye gitmeden yardım alınabilmektedir. Bu kapsamda müşterilerin yerinde hizmet sağlayan bankalardan birisi olarak Şekerbank internet bankacılığı şifre değiştirme işlemi ve yeni şifre hakkında bilinmesi gereken detaylara değinmek yararlı olacaktır.

Şekerbank İnternet Bankacılığı Şifresi Değiştirme

Şekerbank müşterileri internet bankacılığı şifresini değiştirmek için internet bankacılığı uygulaması, mobil bankacılık uygulaması, çağrı merkezi ya da şube hizmet kanallarından herhangi birisine başvurabilir. İlgili hizmet kanalları üzerinden internet bankacılığı şifresinin nasıl değiştirilebileceğine değinmeden önce belirlenecek yeni şifrenin sağlaması beklenen kriterlere değinmek yararlı olacaktır.

Yeni Şifre Nasıl Olmalıdır

Tüketiciler banka kartı, kredi kartı, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık şifresiyle bunların kullanımı sırasında yaşanacak dış tehlikelere karşı kendisini korumak durumundadır. Bankalar şifre güvenliğini bir standarta bağlamak için belirlenecek şifrenin bazı kriterleri sağlamasını beklemektedir, bu kriterleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • 8 haneli rakam ve harflerden oluşmalı,
  • İçerisinde 12345, 98765 gibi ardışık rakamlar yer almamalı,
  • Tekrar eden 1111, 2222 gibi rakamlara yer verilmemeli,
  • Daha önce belirlenen son 3 şifreden herhangi birisi yeniden şifre olarak belirlenmemeli.

İnternetten Şifre Değiştirme

İnternet bankacılığı uygulaması üzerinden şifre değişikliği yapmak isteyen tüketicilerin internet bankacılığına giriş ekranında beliren şifremi unuttum butonuna basması gerekmektedir. Açılacak sayfada sahip olunan ATM ya da kredi kartına ilişkin bazı bilgilerin paylaşılması, daha sonra devam bağlantısına tıklanması gerekir. Bir sonraki adımda cep telefonu numarasına gönderilen parolanın doğrulanması ve gizli soru gibi bilgilerin belirtilmesi gerekecektir. İşlemin 3’üncü ve son adımında yeni şifre belirlenebilir.

Çağrı Merkezinden Şifre Değiştirme

Çağrı merkezi üzerinden şifresini değiştirmek isteyen tüketicilerin 0850 222 78 78 numaralı çağrı merkezini araması gerekmektedir. Yapılacak aramadan sonra şifre menüsüne bağlanıp internet bankacılığı şifre değiştirme alt menüsünden aksiyon alınması gerekir. Çağrı merkezi üzerinden yapılacak şifre değişikliği sırasında TC kimlik numarasına ek olarak sahip olunan ATM ya da kredi kartlarından herhangi birisine istinaden de tuşlama yapılması istenecektir.

Şubeden Şifre Değiştirme

Şifresini yukarıdaki hizmet kanallarından herhangi birisi aracılığıyla değiştiremeyen tüketicilerin yapması gereken en yakın Şekerbank şubesine giderek otomatik şifre oluşturulmasını talep etmektir. Şube hizmet kanalından yapılacak bildirim sonrasında banka, otomatik bir şifre belirleyecek ve müşterinin cep telefonu numarasına bu tek kullanımlık şifreyi gönderecektir. Bu şifreyle internet bankacılığı uygulamasına giriş yapıldığında yeni ve kalıcı şifrenin belirlenmesi mümkün olacaktır.

Güvenlik Teyitlerinin Verilememesi

Bankanın gönderdiği kısa mesajların cep telefonuna ulaşmaması, ATM ya da kredi kartına sahip olunmaması veya hesabın açıldığı cep telefonu numarasının kullanılabilir olmaması halinde müşteriler internet bankacılığı şifresini değiştiremeyebilir. Bu kapsamda neler yapılması gerektiğine kısaca değinmek yararlı olacaktır.

Eğer bankanın gönderdiği mesajlar gelmiyorsa şüphelenmeniz gereken şey sim blokesidir. Cep telefonu güncellendiğinde, hat çıkarılıp takıldığında ya da telefona ilişkin bir değişiklik söz konusu olduğunda bunu şüpheli bulan banka hesabın art niyetli kişilerin eline geçmemesi adına sim blokesi koymaktadır. Sim blokesinin mevcut olması halinde çağrı merkezini arayarak kaldırabilir ve banka tarafından gönderilen mesajların tekrardan telefonunuza gelmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer sim blokesini kaldırdığınız halde cep telefonunuza mesaj gelmiyorsa muhtemelen operatörünüzle ilgili bir sorun yaşıyorsunuz. Operatörünüzü arayarak ilgili mesajların neden size ulaşmadığını sorabilir, çözüm isteyebilirsiniz.

sekerbank internet bankaciligi sifre degistirme

Eğer ATM ya da kredi kartına sahip değilseniz şifre değiştirmek için başvurabileceğiniz yöntemler şubeye gitmek ya da daha önceden PIN belirlediyseniz mobil bankacılık uygulaması şifresi edinmek için MOBILSUBE yazıp 1953 numarasına kısa mesaj atmaktır. Mesaja banka tarafından bir tek kullanımlık şifreyle geri dönüş yapılacaktır, bu şube sadece mobil bankacılık uygulamasında kullanılabilir. Dolayısıyla bu şifreyi edindiğinizde cep telefonunuza indirdiğiniz mobil bankacılık uygulamasına giriş yapabilir daha sonra ayarlar kısmından yeni internet bankacılığı şifrenizi belirleyebilirsiniz.

Eğer telefon numaranızı değiştirdiyseniz ya da numaraya ulaşamıyorsanız bankanın doğrulama kodunu paylaşmadan şifrenizi değiştirmesi mümkün değildir. Dolayısıyla ya ilgili numaraya erişim sağlamalı ya da şubeye gidip ıslak imzalı bir dilekçe yazarak cep telefonu numarasının yeni numaranızla değiştirilmesini talep etmelisiniz.

Şekerbank Online Kredi Başvurusu konulu yazımızı okuyarak, bankanın kredi başvuru süreci ve yine bunun yanı sıra kredi tekliflerini öğrenebilirsiniz.