Kobi Danışmanlığı Nedir? Görevleri Nelerdir? Ne İş Yapar?
Bakınız;
- Kobi Danışmanlığı Nedir?
- Kobi Danışmanının Görevleri Nelerdir? Ne İş Yapar?
- Çevre Güvenliğini Sağlamak
- İş Programı Yapmak
- Hizmet Süreçlerinin Kaydını Tutmak ve Mali Prosedürü Yürütmek
- Kobinin Pazarlama, Üretim Gibi Faaliyetlerini Analiz Etmek
- Sorun Yerleri ve Çözüm Teklifleri İle İlgili Görüşmeler Yapmak
- Risk Analizi Yapmak
- Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek
Kobi Danışmanlığı Nedir?
Kobi danışmanlığı aslında son dönemlerde oldukça ilgi gören fakat herhangi bir yasal dayanağı bulunmayan bir konumdu. Ancak yapılan son düzenlemeler ile Kobi Danışmanlık Sertifikası aracılığı ile bu alan da resmiyet kazanmıştır.
Kobi Danışmanı, adından da belli olacağı gibi kobilere yardımcı olmaktadır. Bu nokta da küçük, orta ya da büyük kobilerin ihtiyaç duyduğu tüm proje çalışmalarında, destek analizlerinde onlara yardımcı olarak daha iyi, daha hızlı ve problemsiz bir şekilde büyümelerine katkı sağlar.
Kobinin, iş güvenliği, sermaye ve devlet destekleri gibi pek çok alanda büyümesinde ve gelişmesinde rol oynar. Kobi danışmanının tam olarak işlevleri görevleri nelerdir? Gelin birlikte bu sorunun cevabına bakalım.
Kobi Danışmanının Görevleri Nelerdir? Ne İş Yapar?
Çevre Güvenliğini Sağlamak
İşletme için gerekli olan risk analizinin yapılmasında ve bu analizlerin sonuçlara göre hareket edilmesi noktasına dikkat çeker. İşletme bünyesinde yer alan şahısların başlarına gelebilecek olan problem ve zararları öncesinden saptar ve bu sorunların çözümü için gerekli olan adımları atar. Çalışma ortamları ise işletmenin yer aldığı konumdur.
İş Programı Yapmak
Kobilerin vereceği bazı hizmetler bulunmaktadır. Kobi danışmanları bu hizmetlere yönelik zaman, süreç gibi kavramların analizini yaparak ortaya belirli bir iş programı sunar. Kobi danışmanları, kobileri için belirlemiş oldukları takvime göre kendi çalışma süreçlerini tayin ederler.
Hizmet Süreçlerinin Kaydını Tutmak ve Mali Prosedürü Yürütmek
Kobilerin hizmet verdikleri konuya dair şikayet, rapor gibi veriler için kayıt tutarlar. Bunun yanı sıra kobilere uygulanacak olan maliyetlerin planlamasını yaparak ödeme koşulları gibi durumları belirlerler.
Kobinin Pazarlama, Üretim Gibi Faaliyetlerini Analiz Etmek
Kobinin yer aldığı piyasada ki rekabet durumunu, piyasadaki payını, kapasitesinin kullanım yüzdesini analiz ederek çizelgeler hazırlar.
Sorun Yerleri ve Çözüm Teklifleri İle İlgili Görüşmeler Yapmak
Kobinin pek çok analiz yaptığı görülmektedir. Bu analizler ile ilgili Kobiye veriler sunarak değerlendirmelerde bulunurlar. Sorun bulunan alanlara dikkat çekerek bunların çözümü ile ilgili tekliflerde bulunur. Çözüm önerilerinin ilerleyişini ve doğru bir şekilde uygulaması için yapılması gerekenleri takip eder.

Risk Analizi Yapmak
Kobilerin sağladığı hizmetlerin uygulanma süreci içerisinde meydana gelebilecek risklerin belirlenmesini sağlar. Bu sayede kobide ortaya çıkabilecek problemlere karşı önceden çözüm önerileri geliştirerek en doğru şekilde problemin ortadan kalkmasını sağlar.
Analiz Sonuçlarını Değerlendirmek
Analiz sonuçlarını değerlendirerek atılması gereken adımların belirlenmesine yardımcı olur. Bu analiz sonuçlarını bütün olarak kobiye rapor halinde sunarak hizmetin doğru bir şekilde işleyebilmesini sağlar.